luni, 6 mai 2013


Micii bucătari






Torturi, bunătăţi…nu este vorba despre o cofetărie, ci despre elevii Şcolii Gimnaziale Nehoiu, care în săptămâna Să ştii mai multe, să fii mai bun s-au transformat pentru două ore în bucătari iscusiţi şi au pregătit diferite dulciuri.
La propunerea elevilor, profesorii au introdus în programul din săptămâna 1-5 aprilie  cursul de bucătărie. Pregătirile au început din timp, cu strângerea banilor pentru ingrediente şi alegerea celor mai potrivite reţete, care să nu necesite coacere.
La început, fiecare clasă şi-a cumpărat ingredientele, elevii au adus ustensile de acasă, şi-au pus şorţurile şi s-au apucat de treabă.  Clasa a VI-a a pregătit un tort diplomat şi unul de ciocolată, ambele ornate cu frişcă şi cu fructe. Fetele au pregătit cremele şi au însiropat blatul, iar băieţii au fost degustătorii ce s-au asigurat că totul a fost delicios.
Clasa a VII-a i-a încântat pe toţi cu aspectuosul lor tort de fructe, decorat cu kiwi şi mandarine, preparat de fete cu ajutorul dirigintei lor.
Clasa a VIII-a, fiind cea mai mare, a făcut un tort de ciocolată cu etaj. Profesioniste în pregătit dulciuri, fetele şi doamna dirigintă Anghel Irina au fost cele mai bune bucătărese, delectându-ne cu un tort nemaipomenit.
La final, cele patru torturi au fost consumate de către elevi şi profesori, constatarea tuturor fiind că dulciurile au fost delicioase. Fiecare clasă s-a descurcat de minune la această activitate în bucătărie, distrându-se foarte tare în acelaşi timp.
                                                                               


Despescu Lavinia şi Leuleţ Maria Andreea,   clasa a VI-a                                                                             

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea despre acest articol!